For dig der er under 25 år

KOM GODT I GANG

Du har fremtiden foran dig, hvis du vælger at blive faglært i industrien. Der er voldsomt brug for dygtige mennesker i en lang række fag – lige fra smede til folkene på kontoret.
For dig har der afsluttet 9./10. klasse indenfor et år Kom godt i gang med en erhvervsuddannelse
For dig der har afsluttet 9./10. klasse for mere end et år siden Kom godt i gang med en erhvervsuddannelse
Studieliv Kom godt i gang med en erhvervsuddannelse

SÅDAN SØGER DU EN lærePLADS

Der er lærepladser derude. Masser af lærepladser. Der er brancher, hvor det kan være svært at finde en læreplads, men i industrien er der altid brug for dygtig og faglært arbejdskraft. På Laerepladsen.dk kan du se alle de virksomheder, der er godkendt som læreplads. Og derudover, så har erhvervsskolerne mange kontakter til virksomhederne og kan hjælpe dig med at finde det bedste sted og den bedste plads til dig.

Start med at søge i dit netværk
Når man søger en læreplads, så er et godt sted at starte at trække på sit netværk. Alle har et netværk, så brug det! Det kan være gennem sociale medier eller ved at spørge din familie, venner og bekendte, om de kan hjælpe dig. Det viser modenhed og interesse at spørge sit netværk, og heldigvis vil de fleste gerne hjælpe dig videre med din uddannelse. 

Ansøgningen til en læreplads
Og hvis du mangler lidt hjælp til det formelle, så finder du gode råd til, hvordan du skriver din ansøgning, opsætter dit CV og præsenterer dig selv til samtalen på ug.dk.

Læs mere på ug.dk

Læreplads I UDLANDET?

Er der for lidt albuerum i Danmark? Verden er større end kun lige vores egen baghave her i Norden, og det er industrien også. Hvis du drømmer om at krydse grænser, så kan du tage en del af din erhvervsuddannelse i et andet land. Du kan for eksempel få en læreplads i udlandet, men du har også mulighed for, i en periode, at tage noget af skolen i udlandet.

Som oftest, så vil den danske virksomhed, du er i lære hos, udstationere dig i en bestemt periode. Dog er det også muligt at indgå en aftale direkte med en udenlandsk virksomhed, så længe den godkendes på forhånd.

Reglerne er ret fleksible, og du kan oven i købet søge om økonomisk støtte til dit udenlandsprojekt gennem AUB. De støtter med op til over 30.000 kr. per kalenderår, som kan dække alt fra rejse til og fra praktiksamtale i udlandet til at dække dele af dine boligudgifter. Udover det, så har de fleste erhvervsskoler en international koordinator, som bare venter på at hjælpe dig.

Læs mere om tilskud til praktik i udlandet
Læs mere om praktik i udlandet
Hent pjecen 'Praktik i udlandet'

Besøg os på