For dig der er under 25 år

KOM GODT I GANG

Du har fremtiden foran dig, hvis du vælger at blive faglært i industrien. Der er voldsomt brug for dygtige mennesker i en lang række fag – lige fra smede til folkene på kontoret.
For dig har der afsluttet 9./10. klasse indenfor et år Kom godt i gang med en erhvervsuddannelse
For dig der har afsluttet 9./10. klasse for mere end et år siden Kom godt i gang med en erhvervsuddannelse
Studieliv Kom godt i gang med en erhvervsuddannelse

SÅDAN SØGER DU EN PRAKTIKPLADS

Der er praktikpladser derude. Masser af praktikpladser. Der er brancher, hvor det kan være svært at finde en praktikplads, men i industrien er der altid brug for dygtig og faglært arbejdskraft. På Praktikpladsen.dk kan du se alle de virksomheder, der er godkendt som praktiksted. Og derudover, så har erhvervsskolerne mange kontakter til virksomhederne og kan hjælpe dig med at finde det bedste sted og den bedste plads til dig.

Start med at søge i dit netværk
Men det betyder ikke, at du ikke også selv kan styre det. Har du et netværk? Brug det. Det kan strække helt fra Facebook og LinkedIn til venner, bekendte, forældre og den onkel, du ikke rigtig har snakket med, men du ved, laver et eller andet med skibe.

Ansøgningen til en praktikplads
Og hvis det kun lige er det formelle, du mangler lidt hjælp til, så finder du gode råd til, hvordan du skriver din ansøgning, opsætter dit CV og præsenterer dig selv til praktiksamtalen på Guide til Praktikplads.

Læs mere på ug.dk

PRAKTIK I UDLANDET?

Er der for lidt albuerum i Danmark? Verden er større end kun lige vores egen baghave her i Norden, og det er industrien også. Hvis du drømmer om at krydse grænser, så kan du tage en del af din erhvervsuddannelse i et andet land. Du kan for eksempel få en praktikplads i udlandet, men du har også mulighed for, i en periode, at tage noget af skolen i udlandet.

Som oftest, så vil den danske virksomhed, du er i lære hos, udstationere dig i en bestemt periode. Dog er det også muligt at indgå en aftale direkte med en udenlandsk virksomhed, så længe den godkendes på forhånd.

Reglerne er ret fleksible, og du kan oven i købet søge om økonomisk støtte til dit udenlandsprojekt gennem AUB. De støtter med op til over 30.000 kr. per kalenderår, som kan dække alt fra rejse til og fra praktiksamtale i udlandet til at dække dele af dine boligudgifter. Udover det, så har de fleste erhvervsskoler en international koordinator, som bare venter på at hjælpe dig.

Læs mere om tilskud til praktik i udlandet
Læs mere om praktik i udlandet
Hent pjecen 'Praktik i udlandet'
Mød unge, der har været i praktik i udlandet

Besøg os på