For dig der er over 25 år

Fremtiden er faglært - er du?

Der kan være mange grunde til at blive faglært: Måske er det for stolthedens skyld eller for tryghedens skyld – eller måske bare for at få en sjovere hverdag. 
Uanset hvad der motiverer dig, så er det ikke for sent at komme i gang. Du får her et overblik over, hvordan du kommer videre.

Hvorfor tage en erhvervsuddannelse?

Hør om de mange fordele, der er ved at have en erhvervsuddannelse

Hvor kan du tage en erhvervsuddannelse?

Hør om de forskellige muligheder

Ligger skolen langt væk?

Hvis skolen ligger langt fra, hvor du bor, kan du bo på skolehjem. Det gør Lisbeth på 36 år i filmen.

KOM GODT I GANG

Ønsker du hjælp til at finde det relevante uddannelsessted, så kan du henvende dig til et VEU-center. De formidler kontakten til den relevante skole. Når du har fundet din skole, så kan de oplyse, hvornår uddannelsen starter og vejlede dig vedrørende realkompetencevurdering m.m.

En realkompetencevurdering er en vurdering af dine samlede kompetencer i forhold til den uddannelse, du vil søge ind på. Som voksen kan du nemlig få afkortet din uddannelse på baggrund af din erfaring eller tidligere uddannelser. Det kaldes merit.

Du tilmelder dig uddannelsen på Optagelse.dk.

Hvis du starter på grundforløbet uden en uddannelsesaftale med en virksomhed, kan du søge om SU, mens du går på skolen. Har du en uddannelsesaftale, så får du løn fra den dag, du begynder uddannelsen, uanset om du starter på grundforløbet eller i praktik.

Læs mere om lønnen som voksenelev eller voksenlærling hos 3F, Dansk Metal, HK og Teknisk Landsforbund.

Hvis du ikke har fundet en praktikplads, når du skal i praktik, kan du på de fleste uddannelser komme i praktikcenter. Her kan du fortsætte din uddannelse, samtidig med, at du søger praktikplads i en virksomhed. I praktikcenteret får du skolepraktikydelse, som er lidt lavere end almindelige lærlinge-/elevløn, men højere end SU.

HVORDAN SER DIN FREMTID UD?

Besøg os på