Om Hands-on

Hands-on er en kampagne-indsats, der skal få flere unge og ufaglærte til at vælge en erhvervsuddannelse i industrien. Det er der hårdt brug for i fremtidens Danmark, hvor der bliver mangel på dygtige faglærte.

 

Industrien spiller en afgørende rolle for Danmarks fremtid, da næsten halvdelen af dansk eksport stammer fra industrien. Det er indtægter, der skaber arbejdspladser, vækst og finansierer store dele af vores velfærdssystem. Uden industrien smuldrer vores velfærdsmodel.

 

Kampagnen skal vise de faglærtes betydning for vores samfund, og de mange muligheder der er for spændende jobs i industrien. Både inden for de tekniske fag men også inden for kontorfagene: handel, administration og salg.

 

Produktion handler i dag om samspil mellem komplekse teknologier og produktionsprocesser, der kræver kompetencer på højt niveau i hele virksomheden. Her er de faglærte helt centrale for at bevare og udvikle produktion på dansk grund.

 

Kontakt
Hands-on
Vesterbrogade 6 D, 4. sal
1780 København V

Send os en mail

Få kender imidlertid de faglærtes betydning. Derfor handler den offentlige debat ofte om frafald, mangel på praktikpladser og umotiverede unge. Dagsordener, der står i skarp kontrast til behovene. Og som desværre skræmmer mange fra at vælge en faglært uddannelse.

 

Den udvikling skal vendes. En målrettet indsats skal løfte erhvervsuddannelsernes image, hvis vi skal bevare og udvikle uddannelserne med den styrke og betydning, de har for samfundet.

 

Det er baggrunden for, at DI, Dansk Metal, Teknisk Landsforbund, 3F og HK har søsat en ambitiøs indsats for at vende udviklingen.

 

Men vi kan ikke gøre det alene, og alle der kan bidrage, vil derfor blive opfordret til at samarbejde med os om denne afgørende dagsorden for Danmark.

 

Se film om kampagnen her

Christine Antorini om kampagnen

Læs pressemeddelelsen her