Værktøjstekniker

Introduktion Hvilke arbejdsopgaver har en værktøjstekniker og hvor lang tid tager det uddannelsen? En værktøjstekniker konstruerer værktøjer og sprøjteforme til produktion af plastik eller metaldele. På skolen lærer du at lave værktøjer til fremstilling af dele til mobiltelefoner. En vigtig del af arbejdet går ud på at lave præcise værktøjer og sprøjteforme, som på store maskiner fyldes op med plastik eller metal i høj under højt tryk.

Om uddannelsen
Du lærer at bruge tekniske tegneprogrammer og computerstyrede værktøjsmaskiner. Som værktøjstekniker lærer du også om projektledelse og de juridiske forhold i designopgaver. Du kommer til at kunne styre udvikling og fremstilling af støbeforme til alle former for produkter. Fx mobiltelefoner, plastikskåle tog ølkapsler. Værktøjstekniker er en et-årig overbygning til værktøjsmager. Du får jobs i virksomheder inden for jern- og metalindustrien og i plastindustrien.

Varighed
5 år og 6 måneder

Du får
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er
Kvalitetsbevidst og er god til at samarbejde

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. 

Se hvor du kan tage uddannelsen
Se filmen om at tage en erhvervsuddannelse
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Med uddannelsen vil du typisk kunne få arbejde i metal- eller plastindustrien. Meget af arbejdet foregår på værksted, hvor du arbejder med fx at beregne, hvordan en form skal konstrueres.
Tags
Besøg os på