Værktøjsmager

Introduktion En værktøjsmager laver stanse-, klippe- eller støbeforme til produktion af plastik eller metaldele. På skolen lærer du at lave værktøjer til fx at fremstille dele til mobiltelefoner. En vigtig del af arbejdet går ud på at lave præcise værktøjer, som på store maskiner fyldes op med plastik eller metal under højt tryk.
Fakta om uddannelsen Her kan du downloade og printe faktaark om uddannelsen. Hent faktaark

Om uddannelsen
Som værktøjsmager lærer du under uddannelsen at bruge tekniske tegneprogrammer og computerstyrede værktøjsmaskiner. Du lærer også at fremstille støbeforme til produktion af alle former for produkter. Det kan være alt lige fra mobiltelefoner og plastikskåle til ølkapsler. Med en 1-årig overbygning kan du blive værktøjstekniker. Du får typisk jobs i virksomheder inden for jern- og metalindustrien og i plastindustrien.


Med denne uddannelse kan du kombinere din erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen også kaldet EUX. Læs mere her på ug.dk 

Varighed
4 år og 6 måneder

Du får
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er
Omhyggelig og fingernem

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. 

Se en film om uddannelsen

Se hvor du kan tage uddannelsen
Se filmen om at tage en erhvervsuddannelse
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Med uddannelsen vil du typisk kunne få arbejde i metal- eller plastindustrien. Meget af arbejdet foregår på værksted, hvor du arbejder med fx at beregne, hvordan en form skal konstrueres.
Tags
Besøg os på