Teknisk designer

Introduktion Hvad laver en teknisk designer og hvor lang tid tager uddannelsen? Som teknisk designer arbejder du sammen med bl.a. arkitekter og ingeniører. På skolen lærer du at tegne og konstruere ting på computer. Opgaverne kan handle om tekniske tegninger til både industrianlæg og bygninger. Du lærer også at undersøge materialer og beregne priser på opgaver.
Dan Nielsen, Teknisk Designer

Hvorfor valgte du en erhvervsuddannelse i industrien?

Siden folkeskolen har jeg fyldt mine kladdehæfter med tegninger og kruseduller, og jeg har altid været fascineret af computere, så da jeg stod og skulle vælge en uddannelse, fandt jeg Teknisk Designer, hvor jeg havde - og har - mulighed for at lade mine kreative evner løbe løbsk på en computer.

Hvad har det bedste ved netop din uddannelse været?

Jeg har indflydelse på de opgaver, jeg har lyst til at lave. Udover det, så er der sjældent kun én rigtig måde at gøre tingene på, og det er lige præcis det, jeg elsker. Magien ligger i mangfoldigheden, som man siger. Et eksempel er en hammer. En hammer er ikke bare en hammer. Hvis du lukker øjnene og forestiller dig en hammer, hvilket materiale er den så lavet af? Træ? Plastik? Eller måske guld? Og har du før tænkt, at det eneste der mangler i verden, er en hammer med en skruetrækker i bunden? Eller en powerbank? Alle de muligheder og mange flere får du selv lov til at lege rundt med.

Hvad drømmer du om at bruge din erhvervsuddannelse til?

Jeg drømmer om, at jeg en dag kan starte mit eget firma, hvor jeg sælger mine egne opfindelser. Når man har muligheden for at opfinde og tegne, hvad man har lyst til, så resulterer det også i opfindelser, der, indimellem, kan sælges. Jeg kan lide den frihed, det ville give mig, lidt ligesom uddannelsen også giver mig frihed til at tænke og komme på skøre idéer, der måske viser sig ikke at være så skøre endda.

Hvad kan man bruge din erhvervsuddannelse til? Beskriv potentielle karriereveje og fremtidsmuligheder?

Som teknisk designer er der mulighed for mindst 8 videregående uddannelser. Blandt andet bygningskonstruktør, produktionsteknolog og multimediedesigner. Og 7 af disse videregående uddannelser åbner op for ingeniøruddannelserne. Derudover åbner Teknisk Designer uddannelsen også op for alle erhvervsakademiuddannelserne. Så der er masser af muligheder for at udvikle sine faglige kompetencer.

Information

Du lærer som teknisk designer at designe og konstruere ting inden for byggeri og produktion på din computer. Du lærer at tegne konstruktioner. Det kan være design af en maskine eller en bygning. Du kan vælge mellem industriel produktion eller bygge- og anlæg. Du får job i industrien, på tegnestuer eller hos entreprenører.

 

Varighed
Det tager 3 år og 6 måneder at blive teknisk designer

Du får
Som teknisk designer har du lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er
God til at arbejde kreativt og har fokus på kvalitet og detaljer

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. Se hvor meget på faglært.dk

Se hvor du kan tage uddannelsen
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Ud over job inden for faget har du mulighed for at etablere dig som selvstændig.
Tags
Læs mere om uddannelsen på www.ug.dk
Besøg os på