Skibsmontør

Introduktion INTRODUKTION Som skibsmontør arbejder du med motorer, teknik og stålkonstruktioner på forskellige typer af skibe. Du bygger og reparerer skibe og installationer på skibe eller boreplatforme.

Om uddannelsen
På uddannelsen til skibsmontør lærer du at reparere el- og dieselmotorer, rør, pumper, kraner og andet skibsudstyr.

Du du får viden om avanceret udstyr og tekniske systemer på skibe. Du vil kunne planlægge og udføre komplekse reparationsopgaver på skibsudstyret.

På uddannelsen lærer du om tekniske, mekaniske og hydrauliske anlæg på skibe, fx fiskekuttere og coastere.

Du bliver vant til at bruge håndværktøj til at bore, slibe og lodde, og du lærer at svejse og bruge en flammeskærer. Du bruger også IT til at løse dine opgaver.

Der er mulighed for at rejse, i forbindelse med jobbet. Det er fordi, at en vigtig del af arbejdet går ud på at reparere skibet, imens det sejler. Det er nemlig meget dyrt for skibet at ligge stille i havn.

Varighed
4 år og 6 måneder

Du får
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er 
Kreativ og har teknisk forståelse

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse.

Kombiner skibsmontøruddannelsen med gymnasiet
Med denne uddannelse kan du kombinere din erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen også kaldet eux. Læs mere her på ug.dk

Se hvor du kan tage uddannelsen
Mød Frederik, som er skibsmontør
Fremtidsmuligheder Der er gode muligheder for at finde arbejde inden for faget. Du kan arbejde med skibe på skibsværfter og værksteder eller med havvindmøller, på boreplatforme og raffinaderier. Du kan også komme ud at sejle som skibsmontør.
Tags
Besøg os på