Procesoperatør

Introduktion En procesoperatør arbejder med at fremstille produkter, som du kender fra din hverdag, fx mad, drikkevarer og medicin. Procesoperatøren har ansvaret for, at der produceres til aftalt tid, i den rigtige kvalitet og uden ressourcespild. En vigtig del af arbejdet for en procesoperatør er at forebygge og løse tekniske problemer og kontrollere kvaliteten løbende. Du lærer at finde og rette fejl på produktionsanlæg og at hjælpe med at forbedre produktionen.
Fakta om uddannelsen Her kan du downloade og printe faktaark om uddannelsen. Hent faktaark

På uddannelsen som procesoperatør lærer du at overvåge automatiske maskinanlæg, der laver fx mad eller medicin i industrien. Som procesoperatør tjekker du kvaliteten af produkterne og finder og retter fejl på maskinerne. Du får arbejde i industrivirksomheder, der har store produktionsanlæg.

Med denne uddannelse kan du kombinere din erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen også kaldet EUX. Læs mere her på ug.dk 

Varighed
4 år og 6 måneder

Du får
Elevløn under hele hovedforløbet

Du er
En teamplayer og har fokus på kvalitet

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. Se hvor meget på faglært.dk

Læs mere om uddannelsen

Se hvor du kan tage uddannelsen
Se filmen om at tage en erhvervsuddannelse
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Som færdiguddannet procesoperatør kan du få job i mange forskellige industrivirksomheder, der har store produktionsanlæg. Det er typisk moderne fabrikker, hvor procesoperatøren indgår i teams, der producerer mad, medicin, kemikalier, byggematerialer, enzymer, ingredienser og biobrændstoffer.
Tags
Besøg os på