Procesoperatør

Introduktion En procesoperatør fremstiller produkter, fx mad, medicin og byggematerialer, på computerstyrede maskiner. Procesoperatøren sikrer, at der produceres til aftalt tid, i den rigtige kvalitet og uden spild af ressourcer. En procesoperatør arbejder med automatiserede og digitaliserede processer. Det er ofte teamwork.
Fakta om uddannelsen Her kan du downloade og printe faktaark om uddannelsen. Hent faktaark

Om uddannelsen

Du lærer at finde og rette fejl på produktionsanlæg, at kontrollere kvaliteten løbende og at hjælpe med at forbedre produktionen. Du lærer også at forebygge og løse tekniske problemer, som fx en pumpe, der ikke virker, eller en omrører, der ikke vil køre rundt. 

Med denne uddannelse kan du kombinere din erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen også kaldet EUX. Læs mere her på ug.dk 

Varighed
2 år og 6 måneder - 5 år

Du får
Elevløn under hele hovedforløbet

Du er
En teamplayer og har fokus på kvalitet

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. 

Mød Louise som er procesoperatør i fødevarebranchen
Louise er igang med at uddanne sig til procesoperatør, og det er hendes rolle at sikre, at produktionen bliver klar til aftalt tid i den rigtige kvalitet og uden ressourcespild. En uddannelse, der giver så meget mening, og hvor to dage ikke er ens.

Se hvor du kan tage uddannelsen
Se filmen om at tage en erhvervsuddannelse
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Som færdiguddannet procesoperatør kan du få job i mange forskellige industrivirksomheder. Det er typisk moderne fabrikker, hvor procesoperatøren indgår i teams, der producerer mad, medicin, kemikalier, byggematerialer, enzymer, ingredienser og biobrændstoffer.
Tags
Besøg os på