Plastmager

Introduktion En plastmager arbejder med plast. Under uddannelsen lærer du at lave alt i plast fra små dimser til store både eller vinger til vindmøller. En vigtig del af arbejdet går ud på at vælge den rette type plastic og den rette arbejdsteknik. Det kræver, at du som plastmager følger med i de nyeste teknikker.
Fakta om uddannelsen Her kan du downloade og printe faktaark om uddannelsen. Hent faktaark

Om uddannelsen
Du lærer at lave alt i plast lige fra tandbørster til vindmøllevinger. Du lærer om processer, kvalitetskontrol og produktionsanlæg. Du lærer at styre en plastproduktion fra beregning til kvalitetskontrol. Du får job i plastindustrien.

Med denne uddannelse kan du kombinere din erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen også kaldet EUX. Læs mere her på ug.dk

Varighed
4 år og 6 måneder

Du får
Som plastmager lærling får du elevløn under hele hovedforløbet

Du er
Systematisk og fingernem

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. 

EUX og videreuddannelse
Bliv klogere på, hvad man laver som plastmager og de mange forskellige job- og videreuddannelsesmuligheder uddannelsen giver i filmen her: 

En verden uden plast og plastmagere
Skræmmer det dig at skulle arbejde med plast? Mange har en holdning til plast og vil gerne nedbringe mængden af plastprodukter og -affald. Men en verden helt uden plast er svær at forestille sig.

Plastindustrien har lavet en kampagne med fokus på, hvor stor en forskel plast gør for vores hverdag. Tjek kampagnen ud og bliv klogere på plast.

Se videoen Lad os blive realistiske om plast.

Se hvor du kan tage uddannelsen
Mød en plastmager
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Du kommer med stor sandsynlighed til at få et job som plastmager på en større fabrik, der fremstiller og producerer et specielt produkt i plast.
Tags
Besøg os på