Plastmager

Introduktion En plastmager arbejder med plast. Under uddannelsen lærer du at lave alt i plast fra små dimser til store både eller vinger til vindmøller. En vigtig del af arbejdet går ud på at vælge den rette type plastic og den rette arbejdsteknik. Det kræver, at du som plastmager følger med i de nyeste teknikker.
Talentspor På talentsporet har du hovedparten af fagene på højere niveauer end det ordinære EUD-spor. Mere info
Marie Højrup Sørensen, Plastmager

Hvorfor valgte du en erhvervsuddannelse i industrien?

Sandheden er simpel: Jeg var træt af at gå i skole. Jeg ville rigtig gerne have en uddannelse, men samtidig ville jeg gerne føle, at jeg reelt lavede noget. Det gør jeg bare ikke, når jeg sidder ved et bord og lytter til en lærer oppe ved tavlen fem dage i ugen. Jeg vil op at stå og skabe noget med mine egne hænder. Jeg lærer bedre, når jeg kan se og føle resultatet af mit arbejde. Og så giver det bare mere mening for mig. Jeg elsker at skabe ting, og jeg vil gerne dele de ting med resten af verden.

Hvad har det bedste ved netop din uddannelse været?

Den konstante udvikling. Både når det kommer til faget og teknologien, men også når det kommer til det personlige. Man står aldrig stille. Der er hele tiden noget nyt at lære og nye udfordringer forude. Vejen er ikke lige—den snor sig. Det er lige præcis det, der gør, at det aldrig bliver kedeligt. Der er altid nye ting at udforske.

Hvad drømmer du om at bruge din erhvervsuddannelse til?

Jeg vil bo i en verden af plastik. Nej, ikke helt, men jeg drømmer om at udvikle nye teknologier inden for plastikkens verden. Jeg vil gerne forske i nye måder at lave plastik på, så vi kan forbedre processerne ved at gøre dem hurtigere, mere effektive og mere miljøvenlige. Plastik er et meget alsidigt produkt, og det bliver brugt til nærmest alting, så hvis vi kan fremstille det på en bedre måde, så er vi et stort skridt tættere på en bedre verden.

Hvad kan man bruge din erhvervsuddannelse til? Beskriv potentielle karriereveje og fremtidsmuligheder?

Man kan for eksempel arbejde i produktionen på en fabrik. Der er mange muligheder for at blive ansvarlig for en produktion og sørge for, at alting kører. Derudover kan man bygge ovenpå uddannelsen og lære til plastspecialist, som tager lidt over et år. Man kan også læse til ingeniør.

Information

Du lærer at lave alt i plast lige fra tandbørster til vindmøllevinger. Du lærer om processer, kvalitetskontrol og produktionsanlæg. Du lærer at styre en plastproduktion fra beregning til kvalitetskontrol. Du får job i plastindustrien.

Her kan du møde Frederik, der er i lære som plastmager.

Varighed
4 år og 6 måneder

Du får
Som plastmager lærling får du elevløn under hele hovedforløbet

Du er
Systematisk og fingernem

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. Se hvor meget på faglært.dk

Se hvor du kan tage uddannelsen
Se filmen om at tage en erhvervsuddannelse
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Du kommer med stor sandsynlighed til at få et job som plastmager på en større fabrik, der fremstiller og producerer et specielt produkt i plast.
Tags
Læs mere om uddannelsen på www.ug.dk
Besøg os på