Personvognsmekaniker

Introduktion En personvognsmekaniker reparerer skader og laver serviceeftersyn på biler under 3.500 kg. På skolen lærer du en masse om biler og lærer at finde fejl og vedligeholde de mange dele. En vigtig del af arbejdet som personvognsmekaniker går ud på, at du er omhyggelig og selv kan planlægge og udføre en stor del af de ting, der skal laves på bilen. Du lærer at justere motorer, bremser og styretøj samt at finde og rette fejl på bilens elektriske og elektroniske systemer.
Talentspor På talentsporet har du hovedparten af fagene på højere niveauer end det ordinære EUD-spor. Mere info
Mustapha El. B, Personvognsmekaniker

Hvorfor valgte du en erhvervsuddannelse i industrien?

Jeg har altid interesseret mig for biler, så valget af uddannelse faldt meget naturligt. Jeg kan lide at vide, hvordan ting fungerer og præsterer og, måske især, sidde og nørkle med, hvordan man kan få dem til at gøre det endnu bedre. I en bil er der mange små og store dele, der skal arbejde sammen. Og det er præcis samarbejdet, der gælder. Det er det, jeg vil mestre. Og så er der ovenikøbet større chance for jobmulighed inden for mekanikerbranchen, end der er i mange andre brancher.

Hvad har det bedste ved netop din uddannelse været?

Jeg lærer mange nye ting og tilegner mig meget ny viden. Og jeg har mødt andre mennesker og fået nye venner med samme interesser som mine. Det er vel altid en risiko, når man dagligt omgås andre, der deler ens drømme. Og noget af det bedste ved det hele er, at jeg giver en indsats for noget, jeg værdsætter, og det er jeg ikke alene i at gøre.

Hvad drømmer du om at bruge din erhvervsuddannelse til?

Helt specifikt? Jeg håber på at blive diagnosetekniker med speciale i fejlsøgning. Jeg har altid haft øje for hurtigt at finde fejl, hvad enten de er store eller små, og der er en særlig glæde i at rette dem og se bæstet komme til live igen. Og så overvejer jeg måske også at læse videre til autoteknolog, som giver adgang til chefstillinger inden for mekanikerfaget.

Hvad kan man bruge din erhvervsuddannelse til? Beskriv potentielle karriereveje og fremtidsmuligheder?

Du kan blandt andet blive mekaniker, diagnosetekniker, værkfører, autotekniker, ingeniør.

Information

Personvognsmekaniker uddannelsen lærer dig, at reparerer skader og laver serviceeftersyn på biler under 3.500 kg. På skolen lærer du en masse om biler og lærer at finde fejl og vedligeholde de mange dele.
Du lærer at justere motorer, bremser og styretøj samt at finde og rette fejl på bilens elektriske og elektroniske systemer.

Med denne uddannelse kan du kombinere din erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen også kaldet EUX. Læs mere her på ug.dk

Varighed
4 år og 6 måneder

Du får
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er
God til it, teknik og mekanik og har lyst til at bruge dine hænder

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. Se hvor meget på faglært.dk

 

Se hvor du kan tage uddannelsen
Se filmen om at tage en erhvervsuddannelse
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Der er gode muligheder for at få et job som personvognsmekaniker. Du har endvidere mulighed for at etablere dig som selvstændig. Du kan læse videre til fx maskiningeniør og maskinmester.
Tags
Læs mere om uddannelsen på www.ug.dk
Besøg os på