Personvognsmekaniker

Introduktion En personvognsmekaniker reparerer skader og laver serviceeftersyn på biler under 3.500 kg. På skolen lærer du en masse om biler og lærer at finde fejl og vedligeholde de mange dele. En vigtig del af arbejdet som personvognsmekaniker går ud på, at du er omhyggelig og selv kan planlægge og udføre en stor del af de ting, der skal laves på bilen. Du lærer at justere motorer, bremser og styretøj samt at finde og rette fejl på bilens elektriske og elektroniske systemer.
Fakta om uddannelsen Her kan du downloade og printe faktaark om uddannelsen. Hent faktaark

Om uddannelsen
Personvognsmekaniker uddannelsen lærer dig, at reparerer skader og laver serviceeftersyn på biler under 3.500 kg. På skolen lærer du en masse om biler og lærer at finde fejl og vedligeholde de mange dele.

Du lærer at justere motorer, bremser og styretøj samt at finde og rette fejl på bilens elektriske og elektroniske systemer.

Med denne uddannelse kan du kombinere din erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen også kaldet EUX. Læs mere her på ug.dk

Varighed
4 år og 6 måneder

Du får
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er
God til it, teknik og mekanik og har lyst til at bruge dine hænder

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. 

Se hvor du kan tage uddannelsen
Se filmen om at tage en erhvervsuddannelse
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Der er gode muligheder for at få et job som personvognsmekaniker. Du har endvidere mulighed for at etablere dig som selvstændig. Du kan læse videre til fx maskiningeniør og maskinmester.
Tags
Besøg os på