Maskinsnedker

Introduktion Hvad laver en maskinsnedker? En maskinsnedker fremstiller møbler, gulve og døre. På uddannelsen lærer du at slibe, høvle og fræse ved hjælp af maskiner. Desuden lærer du om de materialer, der anvendes. En stor del af arbejdet går ud på at planlægge og klargøre maskiner og materialer til produktion. Du skal betjene og vedligeholde maskinerne samt kende de nyeste teknikker.
Fakta om uddannelsen Her kan du downloade og printe faktaark om uddannelsen. Hent faktaark

Om uddannelsen
Som maskinsnedker arbejder du ofte sammen med specialarbejdere som fx træindustriarbejdere og maskinpassere. Maskinsnedkerne tilrettelægger arbejdet og opstiller de forskellige maskiner til bestemte arbejdsopgaver. Maskinpasserne og træindustriarbejderne betjener maskinerne og har andre typer opgaver. Du kan få job i træ- og møbelindustrien og på snedkerværksteder.

Varighed
Maskinsnedker uddannelsen varer 4 år og 3 måneder

Du får
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er
Omhyggelig og har lyst til at arbejde med teknik og maskiner

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. 

Læs mere om uddannelsen

 

Se hvor du kan tage uddannelsen
Se filmen om at tage en erhvervsuddannelse
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Både maskinsnedkere, trædrejere og produktionsassistenter bliver ansat på store produktionsvirksomheder og på værksteder. Man kan også vælge at blive selvstændig snedkermester. I alle tre fag kommer du både til at udføre tunge håndværksopgaver og mere tekniskpræget opgaver i forbindelse med betjening af maskinerne.
Tags
Besøg os på