Maskinsnedker

Introduktion Hvad laver en maskinsnedker? En maskinsnedker fremstiller møbler, gulve og døre. På uddannelsen lærer du at slibe, høvle og fræse ved hjælp af maskiner. Desuden lærer du om de materialer, der anvendes. En stor del af arbejdet går ud på at planlægge og klargøre maskiner og materialer til produktion. Du skal betjene og vedligeholde maskinerne samt kende de nyeste teknikker.
Louise Illeris Højrup, Maskinsnedker

Hvorfor valgte du en erhvervsuddannelse i industrien?

Rigtigt arbejde er arbejde, hvor du bruger hænderne. Og gerne sammen med andre mennesker. Derudover kan jeg også lide at bruge hovedet, som man får muligheden for på alle uddannelser, men det er sjældent, man får lov at afprøve sine idéer i virkeligheden. Det gør du her. Vi skriver ikke bare noget ned på papir og så klapper blokken sammen og går hjem. Vi laver faktisk ting. Derfor var et gymnasium ikke den vej, jeg skulle.

Hvad har det bedste ved netop din uddannelse været?

Det bedste er helt klart, som sagt, at ting og idéer ikke bare bliver efterladt på papiret. Vi kommer udenfor døren. Vi går ud over notesblokkens grænser og afprøver vores idéer i virkeligheden. Og nogle dage fungerer alting perfekt og lige efter planen. Andre dage går det mindre strålende, og så justerer man sine teorier efter egne erfaringer. Man lærer altså både, når man gør det rigtigt, og når man gør det forkert, fordi man oplever det hele, succeser såvel som fejltrin.

Hvad drømmer du om at bruge din erhvervsuddannelse til?

Jeg synes, det er super fedt at lave noget med mine hænder og lave det selv. Det er ikke bare som at samle ting fra IKEA, som ellers kan være sjovt nok. Det er endnu federe, når du selv har udtænkt idéen og færdigbygget dit projekt og folk kommer og siger, ”Har du selv lavet det?” Det giver altså et lille sus i maven.

Min største drøm er helt sikkert at starte en lille virksomhed op, som laver specielle opgaver. Til at starte med vil det også være sejt at få job i sådan en virksomhed eller være med til at udvikle nye ting.

Hvad kan man bruge din erhvervsuddannelse til? Beskriv potentielle karriereveje og fremtidsmuligheder?

Du kan arbejde i virksomheder som maskinsnedker, og du har også mulighed for at læse videre til for eksempel bygningskonstruktør, ingeniør eller produktionsteknolog. Derudover kan du også blive projektleder. Så der er rigtig mange gode muligheder for videreuddannelse.

Information

Som maskinsnedker arbejder du ofte sammen med specialarbejdere som fx træindustriarbejdere og maskinpassere. Maskinsnedkerne tilrettelægger arbejdet og opstiller de forskellige maskiner til bestemte arbejdsopgaver. Maskinpasserne og træindustriarbejderne betjener maskinerne og har andre typer opgaver. Du kan få job i træ- og møbelindustrien og på snedkerværksteder.

Varighed
Maskinsnedker uddannelsen varer 4 år og 3 måneder

Du får
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er
Omhyggelig og har lyst til at arbejde med teknik og maskiner

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. Se hvor meget på faglært.dk

 

Se hvor du kan tage uddannelsen
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Både maskinsnedkere, trædrejere og produktionsassistenter bliver ansat på store produktionsvirksomheder og på værksteder. Man kan også vælge at blive selvstændig snedkermester. I alle tre fag kommer du både til at udføre tunge håndværksopgaver og mere tekniskpræget opgaver i forbindelse med betjening af maskinerne.
Tags
Læs mere om uddannelsen på www.ug.dk
Besøg os på