Landbrugsmaskinmekaniker

Introduktion På landbrugsmaskinmekaniker uddannelsen lærer du at reparere og vedligeholde maskiner, der bruges inden for byggeri, landbrug eller skovbrug. Det kan være gravemaskiner, traktorer, træfældningsmaskiner eller mejetærskere. En vigtig del af arbejdet som landbrugsmaskinmekaniker går ud på at montere redskaber og ekstra udstyr. Du lærer også at svejse og fremstille reservedele.

Om uddannelsen
Du lærer at reparere og vedligeholde traktorer, mejetærskere og andre maskiner i landbruget. Landbrugsmaskinmekanikeren monterer redskaber, reparerer eller udskifter dele på motorer, styretøj, bremser, koblinger og det elektriske anlæg. Du får job på fx maskinstationer eller hos importører af landbrugsmaskiner. 

Med denne uddannelse kan du kombinere din erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen også kaldet EUX.

Varighed
4 år og 6 måneder

Du får
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er 
Systematisk og kan arbejde selvstændigt

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. 

Se en film om uddannelsen

Se hvor du kan tage uddannelsen
Se filmen om at tage en erhvervsuddannelse
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Entreprenør- og landbrugsmaskinmekanikere er ansat på værksteder, der reparerer og servicerer entreprenør- eller landbrugsmaskiner. Værkstederne kan være selvstændige eller høre under importører og forhandlere af maskinerne. Som landbrugsmaskinmekaniker kan du få arbejde på en maskinstation eller importør af landbrugsmaskiner.
Tags
Besøg os på