Kontoruddannelsen, økonomi

Introduktion Som kontoruddannet med speciale i økonomi løser du opgaver inden for virksomhedens økonomistyring og regnskab. Du arbejder fx med budgetter, analyser, skatter, afgifter og meget mere.
Fakta om uddannelsen Her kan du downloade og printe faktaark om uddannelsen. Hent faktaark

Om uddannelsen
På kontoruddannelsen med speciale i økonomi lærer du om virksomhedens regnskab, budgettering og økonomistyring. Dit arbejder drejer sig primært om tal og data.

Du får erfaring med regneark og it-programmer. I de mindre virksomheder vil du typisk komme til at arbejde med både regnskab, budgetter, løn, skat og kreditorer.

I de større virksomheder bliver du ofte specialist og kommer f.eks. til at arbejde alene med virksomhedernes kreditorer eller debitor eller f.eks. med løn.

På kontoruddannelsen får du desuden en grundlæggende viden om administration og økonomi. Og så lærer du at formulere dig på andre sprog.

Varighed
4 år

Du får
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er
Talstærk og holder overblikket

Eux
Kontoruddannelsen skal tages som eux-forløb. Med eux kombinerer du erhvervsuddannelsen med en gymnasial eksamen, det vil sige at du bliver faglært inden for kontor og student samtidig.

Se hvor du kan tage uddannelsen
Se filmen om at tage en erhvervsuddannelse
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Du kan som kontoruddannet med speciale i økonomi typisk få job i offentlig administration og engroshandel indenfor revision og bogføring,
Tags
Besøg os på