Kontoruddannelsen, administration

Introduktion Som kontoruddannet med speciale i administration arbejder du med mange forskellige arbejdsopgaver. Du arbejder fx med kundehenvendelser, markedsføring, økonomi og kommunikation. En vigtig del af arbejdet går ud på at have kontakt med andre, fx kunder, både mundtligt og skriftligt. Du bruger it til en stor del af dit arbejde.
Julie Søndergaard Madsen, Kontoruddannelsen, administration

Hvorfor valgte du en erhvervsuddannelse i industrien?

Jeg valgte en erhvervsuddannelse, fordi jeg var skoletræt og rigtig gerne ville ud at arbejde. Skolen var ikke kedelig, men jeg savnede et formål i selve arbejdet. Jeg vidste ikke, hvad jeg ville, og derfor valgte jeg en rigtig bred uddannelse, så når jeg senere hen fik en idé om, hvad jeg ville, havde jeg mulighed for at skærpe mig ind på det, fordi jeg ikke havde låst mig fast på én ting. 

Kontoruddannelsen med speciale i administration var valget for mig, netop fordi den har den bredde, som den har. For eksempel branchemæssigt. Man har mulighed for at sidde i en lille, privat virksomhed, eller i en stor privat virksomhed, eller i en lille offentlig virksomhed og så videre og så videre. Uanset hvilken virksomhed vi snakker om, så er der brug for administrationsmedarbejdere. Det kan være alt fra virksomheder, der handler med tagrender, til dem der sidder i Borgerservice.

Hvad har det bedste ved netop din uddannelse været?

At være en del af en virksomhed, fordi det er meget forskelligt fra skolen. Pludselig er det hele ikke bare teori. Jeg bruger det, jeg har lært i skolen på en arbejdsplads, hvor jeg kan se et resultat og et formål med det, jeg laver.

Det har givet mig et helt nyt syn på det at sidde på kontor. Jeg har fundet ud af, at mit arbejde også er vigtigt for virksomheden. Der er en sammenhæng mellem det, jeg laver og resten af virksomheden. Og udover det, så har jeg fået meget mere ansvar i og med, at mine kolleger ikke ser ned til mig men i stedet betragter mig som ligeværdig kollega. Det er fedt, at de respekterer mig, samtidig med, at de er klar over, jeg er her for at lære.

Hvad drømmer du om at bruge din erhvervsuddannelse til?

Jeg drømmer om at bruge den i et job i udlandet. Jeg er personligt meget interesseret i bøger, og jeg vil derfor rigtig gerne arbejde inden for den branche. Men jeg vil ikke lyve. Mine drømme og interesser ændrer sig hele tiden. Derfor passer den her uddannelse virkelig godt til mig. Hvis jeg får lyst, så kan jeg vælge at gå en helt anden vej og for eksempel blive politibetjent eller socialrådgiver, fordi man også her laver administrativt arbejde.

Hvad kan man bruge din erhvervsuddannelse til? Beskriv potentielle karriereveje og fremtidsmuligheder?

Som sagt, så kan man bruge kontoruddannelsen med speciale i administration til alt fra sekretær til advokat og alt det imellem. Hvis du spørger mig, så vil det altid været et plus at have en kontoruddannelse på sit CV.

Information

På kontoruddannelsen lærer man om administration, marketing og planlægning. Som administrativ medarbejder kommer du til at have med kundeservice, tekstbehandling, databaser, regneark, it-programmer og meget mere at gøre. Du får job i alle former for private virksomheder.

Varighed
4 år

Du får
Elevløn under hele hovedforløbet

Du er
God tll sprog og samarbejde

Se hvor du kan tage uddannelsen
Fremtidsmuligheder Med en kontoruddannelse kan du finde job i mange forskellige virksomhedstyper afhængigt af dit valg af speciale.
Tags
Læs mere om uddannelsen på www.ug.dk
Besøg os på