Klejnsmed

Introduktion Hvad er en klejnsmed og hvad laver de? En klejnsmed arbejder med metal. Du vil på klejnsmed uddannelsen lærer om de forskellige typer af metal, og hvordan de kan formes. En vigtig del af arbejdet som klejnsmed går ud på at vælge det rette metal og den rette arbejdsteknik ved forskellige opgaver. Det kræver at du som smed følger med i de nyeste teknikker.
Fakta om uddannelsen Her kan du downloade og printe faktaark om uddannelsen. Hent faktaark

Om uddannelsen
Du lærer på uddannelsen som klejnsmed at udføre ting i metalplader som fx brandtrapper, porte og pengeskabe, men også mere kunstneriske ting som hegn og havelåger. Du kommer til at skære, svejse og montere dele til færdige løsninger. Men du kan også betjene computerstyrede maskiner, lave tegninger og diagrammer. Du får bl.a. jobs i metalindustrien, på smedeværksteder og i off shore industrien.


Med denne uddannelse kan du kombinere din erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen også kaldet EUX. Læs mere her på ug.dk

Varighed
4 år og 6 måneder

Du får
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er
Kreativ og har teknisk forståelse

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse.

Se hvor du kan tage uddannelsen
Se filmen om at tage en erhvervsuddannelse
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Som klejnsmed er der gode muligheder for at finde arbejde inden for faget. Alt efter dit speciale vil du fx komme til at arbejde i smedeværksteder, større virksomheder, fjernvarme- og kraftværker eller på boreplatforme.
Tags
Besøg os på