Karrosseritekniker

Introduktion På uddannelsen som karrosseritekniker lærer du at reparere skader på biler. Det er primært skader på personbiler, men også skader på store og små varevogne. Du lærer at oprette eller udskifte beskadigede dele, fremstille nye dele og vurdere omfanget af komplicerede skader, ud fra bilfabrikkernes reparationsanvisninger.
Fakta om uddannelsen Her kan du downloade og printe faktaark om uddannelsen. Hent faktaark

Om uddannelsen
Du lærer at oprette større færdselsskader og større og mindre buler, og at svejse nye dele på bilen i forskellige materialer som fx avanceret højstyrkestål, aluminium og plast. En del af arbejdet går også ud på at udskifte påskruede dele som kofangere, døre, motorhjelme, lygter, ruder

Du lærer også at anvende avanceret måleudstyr til at afsløre skævheder i karrosserier og kommer til at bruge forskellige sammenføjningsmetoder som fx MAG-svejsning, MIG-lodning, limning og nitning i arbejdet.

Varighed 
4 år og 6 måneder

Du får 
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er 
Glad for biler og omhyggelig.

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. 

Se hvor du kan tage uddannelsen
Se filmen om at tage en erhvervsuddannelse
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Som karrosseriteknikere er du typisk ansat på store eller mindre autoværksteder eller på specialiserede karrosseriværksteder. Værkstederne kan være selvstændige eller høre til i kæder under importører og forhandlere af køretøjerne.
Tags
Besøg os på