IT - supporter

Introduktion Er du vild med computere og it, og vil du have en uddannelse med gode jobmuligheder, god løn og gode fremtidsmuligheder for videreuddanelse? Så er it-supporter uddannelsen noget for dig. Som it-supporter arbejder du med virksomhedens it-systemer og hjælper kolleger og kunder med it-problemer. Du arbejder også med at opbygge, vedligeholde og fejlrette netværksløsninger.
Talentspor På talentsporet har du hovedparten af fagene på højere niveauer end det ordinære EUD-spor. Mere info
Julian Dahl, IT-supporter

Hvorfor valgte du en erhvervsuddannelse i industrien?

Jeg var sikker på, at jeg ville arbejde inden for IT. Så, jeg så ingen nytte i at tage en gymnasial uddannelse først, hvor jeg bare ville ende med at drive den af og vente på, at komme videre til det, jeg gerne ville. Netop IT. Det er en verden for sig selv.

Hvad har det bedste ved netop din uddannelse været?

Det bedste har været at få lov til at arbejde inden for det område, jeg altid har haft lyst til. Det er en gammel drøm, så det var aldrig rigtig noget, jeg var i tvivl om. Og udover det, så er jeg overrasket over, hvor mange mennesker man møder. Før jeg fik set mig over skulderen, havde jeg en bunke flinke kolleger. Stedet er fyldt med mennesker, som har de samme drømme og interesser som en selv, så man falder automatisk i hak med nogen lige fra starten.

Hvad drømmer du om at bruge din erhvervsuddannelse til?

Jeg kunne godt tænke mig at komme ud at arbejde, når jeg bliver færdig. Uddannelsen er fed, selvfølgelig, men det er selve arbejdet, der er målet. Og hvis der er noget, jeg har bemærket, så er det, at evne og lyst følges ad. Jo bedre du er til dit arbejde, jo mere brænder du også for det. Derfor vil jeg heller ikke udelukke, at jeg eventuelt også bygger oven på min erhvervsuddannelse engang senere hen.

Hvad kan man bruge din erhvervsuddannelse til? Beskriv potentielle karriereveje og fremtidsmuligheder?

Man kan få et job som IT-supporter eller tekniker. Man har også mulighed for at bygge oven på sin uddannelse og for eksempel blive datatekniker med speciale i programmering eller infrastruktur.

Information

Som it-supporter lærer du om computerteknologi, installation, konfiguration og vedligeholdelse af computere og netværk. Som IT-supporter opsætter og opdaterer du pc'ere og netværk. Du kan få job i alle former for virksomheder – både private og offentlige. 

Varighed
3 år

Du får
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er
God til it og teknik

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. Se hvor meget på faglært.dk

Se hvor du kan tage uddannelsen
Se filmen om at tage en erhvervsuddannelse
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Som færdiguddannet it-supporter vil du kunne arbejde i virksomheders it-afdelinger. Her vil du kunne tage dig af installation, opgradering, fejlfinding og mindre netværksopgaver. Andre opgaver som it-supporter kan være instruktion, vejledning og hotline-support. Du vil også kunne ansættes i virksomheder, der sælger ny teknologi, fx i forbindelse med klargøring af ordrer og vejledning af kunder.
Tags
Læs mere om uddannelsen på www.ug.dk
Besøg os på