INDUSTRITEKNIKER

Introduktion INTRODUKTION Som industritekniker arbejder du med maskiner, der kan dreje, bore og fræse i fx metal. Du betjener og programmere maskiner, som findes i store industrivirksomheder.
Fakta om uddannelsen Her kan du downloade og printe fakta om uddannelsen. Hent faktaark

Om uddannelsen

På uddannelsen som industritekniker lærer du at fremstille dele til fx pumper, vindmøller, robotter, motorer, fly og biler. Det foregår på højteknologiske drejebænke, fræse- og boremaskiner.

Du får undervisning i at benytte både manuelle og automatiske maskiner. En vigtig del af uddannelsen går ud på at lære at programmere maskinerne, da mange styres af computere

Du lærer også at arbejde med produktionstegninger og computerstyrede tegneprogrammer

Varighed
2 år og 6 måneder - 6 år

Du får
Som industritekniker får du lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er
Omhyggelig og glad for computere

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse.

Kombiner industriteknikeruddannelsen med gymnasiet
Med denne uddannelse kan du kombinere din erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen også kaldet eux. Læs mere her på ug.dk

Mød industriteknikere
I de forskellige videoer, kan du møde industriteknikere som fortæller og viser hvordan deres uddannelse er i virkeligheden.

Se hvor du kan tage uddannelsen
HVAD LAVER EN INDUSTRITEKNIKER?
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Som industritekniker bliver du ansat på fx metalfabrikker, skibsværfter, maskinfabrikker eller i plastindustrien, alt efter hvilket speciale du har valgt. Cnc-drejere og cnc-fræsere bliver ofte ansat inden for jern- og metalindustrien.
Tags
Besøg os på