Industritekniker

Introduktion En industritekniker arbejder med maskiner, der kan dreje, bore og fræse i fx metal. På skolen lærer du, hvordan maskinerne kan lave fx tandhjul og lejer. En vigtig del af arbejdet går ud på at programmere maskinerne, da mange maskiner styres af computere. Som industritekniker lærer du at betjene og programmere maskinerne.
Talentspor På talentsporet har du hovedparten af fagene på højere niveauer end det ordinære EUD-spor. Mere info
Anton Hvass, Industritekniker, EUX

Hvorfor valgte du en erhvervsuddannelse i industrien?

Fordi jeg ved, hvad jeg vil og hvad jeg kan. Mange uddannelser mangler et specifikt formål med uddannelsen. Du kan for eksempel gå 3 år på gymnasiet, få fine karakterer og så stadig komme ud på den anden ende uden rigtig at vide, hvad du skal bruge det hele til. Der er ikke nogen konkret skydeskive at sigte efter.

Men en erhvervsuddannelse er helt anderledes. Med en erhvervsuddannelse er der et klart mål - til tider flere - og det står som et fyrtårn i horisonten og leder dig i den rigtige retning. Det er blandt andet også derfor, der er gode muligheder for at få et job, når du er færdiguddannet. Fordi du ved, hvad du kan.

Hvad har det bedste ved netop din uddannelse været?

Gymnasiedelen og erhvervsdelen er godt kædet sammen. Det vil sige, at der er god sammenhæng mellem det teoretiske og det praktiske, hvor det ene fører til det andet og omvendt. Så man kan med fordel prøve forskellige arbejdsmetoder af og se, hvad der passer en bedst. Personligt er jeg mere til den direkte vej, hvor man følger lidt sine egne fodspor. Du får en idé, prøver den af, og hvis den virker - boom. Du er genial. Eller også - som måske, i al ærlighed, oftest er tilfældet - så virker det ikke helt, som du havde først tænkt, og så lærer du af det.

Hvad drømmer du om at bruge din erhvervsuddannelse til?

Da jeg var lille, var jeg okay glad for Tintin, men jeg var altid en større fan af Kaptajn Haddock. Og hvis jeg skal være helt ærlig, så er jeg ikke hundrede procent sikker på hvorfor. Det var ikke sådan, at jeg drømte om at være kaptajn og tage ud på eventyr og lede efter skatte, men jeg har altid elsket idéen om at være kaptajn i en eller anden forstand. Jeg kan lide at styre ting og have ansvaret for, at de fungerer, som de skal, og jeg drømmer om at læse videre til maskiningeniør eller maskinmester.

Hvad kan man bruge din erhvervsuddannelse til? Beskriv potentielle karriereveje og fremtidsmuligheder?

Som jeg allerede har nævnt, så er der gode muligheder for at læse videre, da man med i bagagen har både den praktiske erhvervserfaring og den teoretisk viden fra gymnasiefagene.

Information

Som industritekniker lærer du at programmere maskiner som styres af computere. Du lærer også at opstille maskinerne og reparere dem, hvis de går i stykker. 
En industritekniker kan arbejde på mange forskellige slags virksomheder fx skibsværfter, i autobranchen eller i jern- og metalindustrien.

Varighed
4 år og 6 måneder

Du får
Som industritekniker får du lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er
Omhyggelig og ser alle detaljer

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. Se hvor meget på faglært.dk

Se hvor du kan tage uddannelsen
Rasmus Brohave i lære som industritekniker
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Som industritekniker bliver du ansat på fx metalfabrikker, skibsværfter, maskinfabrikker eller i plastindustrien, alt efter hvilket speciale du har valgt. Cnc-drejere og cnc-fræsere bliver ansat inden for jern- og metalindustrien.
Tags
Læs mere om uddannelsen på www.ug.dk
Besøg os på