Finmekaniker

Introduktion En finmekaniker fremstiller og reparerer små dele i mekanik. På skolen lærer du om fjedre, tandhjul, remme og andre mekaniske dele. En vigtig del af arbejdet går ud på at tegne eller at følge en teknisk tegning, så de små dele kommer til at sidde helt rigtigt, når de monteres.
Emil Marsilius Jensen, Finmekaniker

Hvorfor valgte du en erhvervsuddannelse i industrien?

Jeg indrømmer gerne, at jeg var træt af skolebænken. Det er så stift og stillestående. Men der er mere fart over en erhvervsuddannelse, og udover det, så lærer man også noget, som man kan bruge til noget. I mit tilfælde er det, blandt andet, bearbejdning af metal. Og de færdigheder jeg tilegner mig inden for metalbearbejdning, vil uundgåeligt komme mig til gavn under mulig videreuddannelse. 

Hvad har det bedste ved netop din uddannelse været?

Verden står ikke stille, og så slet ikke her. Der er hele tiden en masse alsidige opgaver, der skal laves og som tager udgangspunkt i reelle problemstillinger. Det kan for eksempel være forskellige ting til udviklingsafdelingen, som vi arbejder en del sammen med.

Hvad drømmer du om at bruge din erhvervsuddannelse til?

Jeg kan lide arbejde, hvor man ikke bare sidder ned, og jeg drømmer om at få en masse praktisk erfaring med mig, som vil ruste mig til et arbejde inden for industrien. Og derefter kan den erfaring muligvis komme mig til gavn på en videregående uddannelse.

Hvad kan man bruge din erhvervsuddannelse til? Beskriv potentielle karriereveje og fremtidsmuligheder.

Du vil kunne få arbejde mange steder i industrien, hvor der produceres på CNC maskiner, eller i udviklingsafdelinger, hvor der manuelt skal fremstilles forskellige enkelte prototyper ud fra vilde og mindre vilde idéer. 

 

Information

Som finmekaniker kan du lave en teknisk tegning og reparere fx finere maskiner, fotografiapparater, våben og låse. Du lærer at lave tekniske tegninger, bore, fræse og lodde. Du får mange jobmuligheder i industrien, men du kan også starte dit eget firma.

Varighed
4 år og 6 måneder

Du får
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er
Omhyggelig og ser alle detaljer

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. Se hvor meget på faglært.dk

Se hvor du kan tage uddannelsen
Se filmen om at tage en erhvervsuddannelse
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Finmekanikere bliver som regel ansat i større virksomheder, der fremstiller fx måleinstrumenter, tandlægeinstrumenter. Du kan også vælge at lave dit eget firma. Våbenmekanikere arbejder ofte i politiet eller forsvaret. De kan også få job i forretninger med sports- og fiskeriudstyr, hvor de reparerer sportsvåben. De fleste låsesmede arbejder i mindre virksomheder, der installerer og reparerer låse og sikringssystemer.
Tags
Læs mere om uddannelsen på www.ug.dk
Besøg os på