Entreprenørmaskinmekaniker

Introduktion På uddannelsen til entreprenørmaskinmekaniker lærer du at reparere og vedligeholde maskiner, der bruges på byggepladser som fx gravemaskiner, læssemaskiner, bæltetraktorer, gummihjulslæssere og kraner. Som entreprenørmaskinmekaniker får du et godt kendskab til, hvordan maskinerne er bygget, og hvordan de fungerer.

Om uddannelsen
Du lærer at reparere og vedligeholde fx gravemaskiner og kraner. Du lærer også at montere redskaber og ekstra udstyr. Som uddannet vil du kunne reparere eller udskifte dele på motorer, styretøj, bremser, koblinger og det elektriske anlæg.

Som mekaniker inden for entreprenør- og landbrugsmaskiner kan du arbejde i firmaer, der sælger maskinerne på værksteder, maskinstationer eller i større firmaer, som lejer dem ud.

Varighed 
4 år

Du får 
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er 
Teknisk og systematisk

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. 

Se hvor du kan tage uddannelsen
Se filmen om at tage en erhvervsuddannelse
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Entreprenør- og landbrugsmaskinmekanikere er ansat på værksteder, der reparerer og servicerer entreprenør- eller landbrugsmaskiner. Værkstederne kan være selvstændige eller høre under importører og forhandlere af maskinerne. Som entreprenør kan du således få arbejde hos en forhandler eller importør af entreprenørmaskiner.
Tags
Besøg os på