Entreprenørmaskinmekaniker

Introduktion INTRODUKTION Som entreprenørmaskinmekaniker reparerer og vedligeholder du maskiner, der bruges på byggepladser som fx gravemaskiner, læssemaskiner, bæltetraktorer, gummihjulslæssere og kraner. Du har et godt kendskab til, hvordan maskinerne er bygget, og hvordan de fungerer.

Om uddannelsen
På uddannelsen til entreprenørmaskinmekaniker lærer du at reparere og vedligeholde de mange forskellige dele og systemer, der er på entreprenørmaskiner. Det er fx styretøj, motor, bremser og hydraulikpumper.

Du får undervisning i at montere redskaber og ekstra udstyr. Du får erfaring med at reparere eller udskifte dele på motorer, styretøj, bremser, koblinger og det elektriske anlæg.

Du lærer desuden at finde fejl i og opdatere maskinernes digitale systemer, fx GPS-systemer til selvkørende funktioner.

Varighed 
2 år og 6 måneder - 5 år

Du får 
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er 
Teknisk og systematisk

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse.

Kombiner entreprenørmaskinmekanikeruddannelsen med gymnasiet
Med denne uddannelse kan du kombinere din erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen også kaldet eux. Læs mere her på ug.dk

Se hvor du kan tage uddannelsen
Se filmen om at tage en erhvervsuddannelse
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Du kan som entreprenørmaskinmekaniker blive ansat på værksteder, der reparerer og servicerer entreprenørmaskiner. Værkstederne kan være selvstændige eller høre under importører og forhandlere af maskinerne. Som entreprenørmaskinmekaniker kan du også få arbejde hos en forhandler eller importør af entreprenørmaskiner.
Tags
Besøg os på