Elektronikfagtekniker

Introduktion Som elektronik fagtekniker arbejder du med al slags elektronik, som kan bruges til udvikling, konstruktion, måling, kontrol, styring eller registrering. Du lærer fx om udstyr til radio, tv, pc og tele eller hospitalsteknisk udstyr. Du får undervisning i måleinstrumenter, som bruges til arbejdet. Som uddannet elektronikfagtekniker er det vigtigt, at du kan rådgive om produkter og udstyr. Mange arbejdsopgaver og løsningsforslag kræver indsigt i de nyeste teknikker.

Om uddannelsen
Du får en grundlæggende viden om den teknik, der ligger bag elektronisk udstyr. Udstyr til måling og overvågning, udstyr til underholdning, udstyr til kontor, industri, sundhedsvæsen m.m. Du lærer om systemer baseret på forskellige teknologier. Desuden lærer du om informationsteknologi, fejlfinding og reparationsmetoder.

Uddannelsen giver dig mulighed for at arbejde med elektronisk udstyr i offentlige og private virksomheder. Du kan også vælge at blive selvstændig.

Varighed
4 år 

Du får 
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er
God til matematik og vild med elektronik

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. 

Se en film om uddannelsen

Se hvor du kan tage uddannelsen
Se filmen om at tage en erhvervsuddannelse
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Som færdiguddannet elektronikfagtekniker kan du finde job i et væld af forskkellige typer brancher, fx forskningsinstitutter og it-branchen. Ud over ansættelse inden for faget har du mulighed for at etablere dig som selvstændig.
Tags
Besøg os på