Elektronikfagtekniker

Introduktion INTRODUKTION Som elektronikfagtekniker arbejder du med al slags elektronik, som benyttes til måling, kontrol, styring eller registrering. Du kan som elektronikfagtekniker fremstille, installere og reparer elektronisk udstyr til fx tv, pc, satellitter og hospitaler.

Om uddannelsen
På uddannelsen til elektronikfagtekniker får du en grundlæggende viden om den teknik, der ligger bag elektronisk udstyr. Du lærer bl.a. at installere og finde fejl på udstyret samt at reparere det.

Du får undervisning i de forskellige måleinstrumenter til måling af fx strøm, afstand, temperatur m.m.

Du lærer om systemer baseret på forskellige teknologier. Desuden lærer du om informationsteknologi, fejlfinding og reparationsmetoder.

Du får også erfaring med at rådgive om elektroniske produkter og udstyr. Mange arbejdsopgaver og løsningsforslag kræver, at du har indsigt i de nyeste teknikker.

Læs mere om uddannelsen og mød en elektronikfagtekniker

Varighed
4 år og 6 måneder - 5 år og 6 måneder 

Du får 
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er
God til matematik og engelsk, samt villd med elektronik

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. 

Kombiner elektronikfagteknikeruddannelsen med gymnasiet
Med denne uddannelse kan du kombinere din erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen også kaldet eux. Læs mere her på ug.dk

Se hvor du kan tage uddannelsen
Mød en elektronikfagtekniker
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Som færdiguddannet elektronikfagtekniker har du mange k, fx forskningsinstitutter, it-branchen, private elektronikvirksomheder, medicinalbranchen, hospitaler eller i offshoreindustrien. Ud over ansættelse inden for faget har du mulighed for at etablere dig som selvstændig.
Tags
Besøg os på