Datatekniker - programmering

Introduktion INTRODUKTION Som datatekniker med speciale i programmering arbejder du med at udvikle programmer, it-systemer, databasesystemer og applikationer til alt fra smartphones til browsere. Det er dit ansvar at finde og rette fejl i systemerne. Du kan få ansvar for en virksomheds netværk, programudvikling og datastyrede systemer.

Om uddannelsen
På uddannelsen til datatekniker med speciale i programmering lærer du at designe og programmere software, der kan bruges på computere og mobiltelefoner.

Du lærer også at drive og vedligeholde servere og netværk internt eller hos kunder.

Du får også en viden om sikkerhedssystemer, databaser, kommunikation m.m.

Du et overordnet ansvar for virksomhedens netværk, programudvikling og datastyrede anlæg, hvilket du også får erfaring med på uddannelsen.

Varighed
5 år og 6 måneder

Du får 
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er
God engelsk og få nye ideer

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse.

Kombiner datateknikeruddannelsen med gymnasiet
Med denne uddannelse kan du kombinere din erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen også kaldet eux. Læs mere her på ug.dk

Se hvor du kan tage uddannelsen
Mød en datatekniker
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Du kan blive ansat som it-supporter, it-konsulent eller softwareudvikler i offentlige eller private virksomheder. Du kan også vælge at blive selvstændig. Lige nu er jobmulighederne gode, men der er en branche som er i konstant forandring, pga. internettets foranderlige natur.
Tags
Besøg os på