Datatekniker - programmering

Introduktion Er du vild med it og teknologi, og vil du have en uddannelse med gode jobmuligheder, god løn og gode fremtidsmuligheder for videreuddanelse? Så er uddannelsen som datatekniker noget for dig. Som datatekniker elev med speciale i programmering udvikler du programmer, it-systemer, databasesystemer og applikationer til både smartphones, browsere og client-server applikationer. Når systemerne ikke virker, er det også datateknikerens ansvar at finde fejlen og rette den. Du kan få ansvar for både store og små virksomheders netværk, programudvikling og datastyrede systemer.
Talentspor På talentsporet har du hovedparten af fagene på højere niveauer end det ordinære EUD-spor. Mere info
Emil Kirkebæk-Jensen

Hvorfor valgte du en erhvervsuddannelse i industrien?

Jeg valgte at tage min uddannelse, fordi jeg vidste præcis, hvad jeg ville. Der var aldrig nogen grund til at tage 3 år på gymnasiet, når jeg nu kunne få lov til at lave det, jeg drømte - og stadig drømmer - om til hverdag. I stedet for at forberede mig på fremtiden i et klasselokale, så får jeg her lov til at leve den nu. Det betyder, at jeg aldrig keder mig.

Hvad har det bedste ved netop din uddannelse været?

Som sagt, så keder man sig ikke. Man får simpelthen ikke lov til det. Jeg bliver givet ansvar, hvis jeg vil have det, og rig mulighed for at præstere. Det vil sige, at jeg laver seriøse ting, der faktisk bliver brugt i virksomheden. Udover det, så får jeg også styrket mine engelskkundskaber i og med, at jeg dagligt kommunikerer med en bred vifte af mennesker gennem et væld af forskelligt udstyr.

Hvad drømmer du om at bruge din erhvervsuddannelse til?

Jeg drømmer om at have et fast job som programmør med en eventuelt videre uddannelse på universitetet. En stor del af fremtidens samfund bygger på en verden, der er digital, og det er ikke nogen hemmelighed, at fremtidens sprog er programmering. Jeg vil gerne være en del af den fremtid. Og mere end det, jeg vil skabe den.

Hvad kan man bruge din erhvervsuddannelse til? Beskriv potentielle karriereveje og fremtidsmuligheder?

Som datatekniker med speciale inden for programmering er der mange veje, du kan gå. Du kan vælge at få fast job, så snart du er færdiguddannet, og hvis du ønsker mere uddannelse, så har du direkte adgang til forskellige universitetsuddannelser. Og i forvejen, så besidder du også alle de kompetencer, en IT-supporter gør.

Information

Som datatekniker med speciale i programmering lærer at udvikle programmer og it-systemer. Du lærer også om databasesystemer og web-applikationer. Som datatekniker med speciale i programmering, får du et overordnet ansvar for virksomhedens netværk, programudvikling og datastyrede anlæg. Du kan få job i alle større virksomheder.

Med denne uddannelse kan du kombinere din erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen også kaldet EUX. Læs mere her på ug.dk

Varighed
5 år og 6 måneder

Du får 
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er
God til at udvikle og få nye ideer

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. Se hvor meget på faglært.dk

Se hvor du kan tage uddannelsen
Se filmen om at tage en erhvervsuddannelse
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Som færdiguddannet kan du få job i offentlige eller private virksomheder. Du kan også vælge at blive selvstændig. Generelt er mulighederne for at få job gode, men det kan være svært at sige noget sikkert om branchen bare få år frem.
Tags
Læs mere om uddannelsen på www.ug.dk
Besøg os på