Datatekniker - programmering

Introduktion Er du vild med it og teknologi, og vil du have en uddannelse med gode jobmuligheder, god løn og gode fremtidsmuligheder for videreuddanelse? Så er uddannelsen som datatekniker noget for dig. Som datatekniker elev med speciale i programmering udvikler du programmer, it-systemer, databasesystemer og applikationer til både smartphones, browsere og client-server applikationer. Når systemerne ikke virker, er det også datateknikerens ansvar at finde fejlen og rette den. Du kan få ansvar for både store og små virksomheders netværk, programudvikling og datastyrede systemer.

Om uddannelsen
Som datatekniker med speciale i programmering lærer du at udvikle programmer og it-systemer. Du lærer også om databasesystemer og web-applikationer. Som datatekniker med speciale i programmering, får du et overordnet ansvar for virksomhedens netværk, programudvikling og datastyrede anlæg. Du kan få job i alle større virksomheder.


Med denne uddannelse kan du kombinere din erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen også kaldet EUX. Læs mere her på ug.dk

Varighed
5 år og 6 måneder

Du får 
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er
God til at udvikle og få nye ideer

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. 

Se hvor du kan tage uddannelsen
Se filmen om at tage en erhvervsuddannelse
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Som færdiguddannet kan du få job i offentlige eller private virksomheder. Du kan også vælge at blive selvstændig. Generelt er mulighederne for at få job gode, men det kan være svært at sige noget sikkert om branchen bare få år frem.
Tags
Besøg os på