Datatekniker - infrastruktur

Introduktion Datatekniker elev med speciale i infrastruktur opbygger, konfigurerer, vedligeholder og administrerer server- og netværksløsninger og designer avancerede LAN- og WAN-netværk. Desuden arbejder datateknikeren med speciale i infrastruktur med analyse, design, implementering og administration af sikkerhedsløsninger på serverbaserede netværk. Datateknikeren med speciale i infrastruktur kan også være involveret i forskellige programmeringsopgaver.

Om uddannelsen
Du lærer at efterse og vedligeholde it-systemer, og får et kendskab til de nyeste teknikker. Du lærer også at rådgive om de mange produkter. 

Som uddannet datatekniker får du et mere overordnet ansvar for fx virksomhedens netværk, programudvikling og it-styrede anlæg.

Du kan blive ansat i offentlige eller private virksomheder. Du kan også vælge at blive selvstændig. 

Varighed 
5 år og 6 måneder

Du får 
Lærlingeløn under hele hovedforløbet

Du er 
God til engelsk og har styr på dit netværk

Er du over 25 år?
Du kan få afkortet din erhvervsuddannelse, hvis du er over 25 år og har relevant erfaring eller anden uddannelse. 

Se hvor du kan tage uddannelsen
Se filmen om at tage en erhvervsuddannelse
Jobmuligheder
Fremtidsmuligheder Hvad er mulighederne og lønnen hos en datatekniker med speciale i infrastruktur? Som færdiguddannet datatekniker kan du få job i offentlige eller private virksomheder. Du kan også vælge at blive selvstændig. Generelt er mulighederne for at få job som datatekniker gode, men det kan være svært at sige noget sikkert om branchen bare få år frem.
Tags
Besøg os på