For dig der er over 25 år

Voksenuddannelse: Fremtiden er faglært

- også for dig der er over 25 år

Der kan være mange grunde til at blive faglært. Måske er det for stolthedens skyld eller for tryghedens skyld - eller måske bare for at få en sjovere hverdag. Uanset hvad der motiverer dig, så er det ikke for sent at komme igang. Derfor får du her på siden et overblik over, hvordan du kommer videre.

FREMTIDEN ER FAGLÆRT. ER DU?

Hvor parat er du til at blive faglært?

Klik på "Tag testen" på billedet til højre og prøv vores test. Den er sjov og gør dig klogere på din fremtid.

TAG FREMTIDSTESTEN

 

Tag testen

Hvorfor tage en erhvervsuddannelse?

Hør om de mange fordele, der er ved at have en erhvervsuddannelse

Hvor kan du tage en erhvervsuddannelse?

Hør om de forskellige muligheder

Ligger skolen langt væk?

Hvis skolen ligger langt fra, hvor du bor, kan du bo på skolehjem. Det gør Lisbeth på 36 år i filmen.

Kom godt i gang med en erhvervsuddannelse for voksne

Du starter med at finde en skole, som har den uddannelse, du gerne vil i gang med. Det kan du få hjælp til på et VEU-center. Hvis du gerne vil i gang med en teknisk erhvervsuddannelse kan du også bruge siden Faglært.dk til at finde den nærmeste skole.

Skolen kan også fortælle dig, hvornår du kan komme i gang med uddannelsen.

Som voksen kan din uddannelse blive afkortet , hvis du har relevant erfaring eller uddannelse fra tidligere. Skolen hjælper dig med finde ud af, hvad du kan i forvejen, og dermed hvor meget din uddannelse eventuelt kan blive afkortet. Det kaldes en ’realkompetencevurdering’. Dine kompetencer bliver vurderet i forhold til den uddannelse, du vil søge ind på.

Du kan søge om SU, hvis du ikke har en uddannelsesaftale med en virksomhed, når du starter på grundforløbet. Hvis du har en uddannelsesaftale med en virksomhed, får du løn fra den dag, du begynder på uddannelsen.

Du kan læse mere om lønnen for voksenelev eller voksenlærling 3F, Dansk Metal, HK og Teknisk Landsforbund.

På de fleste erhvervsuddannelser kan du komme i praktikcenter, hvor man kan fortsætte sin uddannelse, selvom man ikke har fundet en praktikplads i en virksomhed. I praktikcentret får man skolepraktikydelse. Den er lidt lavere end lærlinge-/elevløn men højere end SU. Du kan skifte til en praktikplads i en virksomhed, hvis du finder en, mens du er i praktik på praktikcenteret.

Du tilmelder dig uddannelsen på Optagelse.dk.

 

 

Besøg os på