Om erhvervsuddannelser

Sådan kommer du i gang

Når du skal i gang med en erhvervsuddannelse, er der forskel på hvor lang din uddannelse er. Det kommer bl.a. an på, hvor hurtigt efter 9./10. klasse, du starter på uddannelsen, og hvor gammel du er
Afsluttet 9./10. klasse Kom godt i gang med en erhvervsuddannelse
Under 25 år Kom godt i gang med en erhvervsuddannelse
Over 25 år Kom godt i gang med en erhvervsuddannelse
Praktikpladser Der er praktikpladser derude. Masser af praktikpladser.
Studieliv Når du tager en erhvervsuddannelse, skifter du mellem
Uddannelser med EUX EUX kombinerer erhvervsuddannelse med gymnasial eksamen.
Uddannelser med talentspor Sigter du højere end de fleste? Måske du skulle overveje
Computere, Data & Programmering
Økonomi & Administration
Biler, Maskiner & Teknologi
Business, Salg & Marketing

Hvad er en erhvervs­uddannelse?

På en erhvervsuddannelse bruger du både hænder og hoved. Det er en faglig uddannelse, der blander teori med praktisk erfaring på en sådan måde, at du hele tiden opbygger ny viden og erfaring samtidig med, at du aldrig keder dig.

Der findes mange forskellige erhvervsuddannelser inden for industrien med fokus på alt fra teknologi, mekanik, maskiner og laboratorier til salg, økonomi og administration. Det vil sige, at du bliver godt rustet til at arbejde med produktion, udvikling eller salg i en produktionsvirksomhed bagefter. Og hvis du vil mere, kan du også læse videre på for eksempel et erhvervsakademi eller universitet.

En erhvervsuddannelse giver dig hands-on erfaring med dit fag og kendskab til arbejdslivet generelt. Og ikke kun det - der er brug for dig. Der er mangel på god arbejdskraft i industrien, og hvis du er god til det, du laver, så venter der mange spændende jobs på dig, både herhjemme og i udlandet.

 

Studieliv

Når du tager en erhvervsuddannelse, skifter du mellem at være i skole og i praktik. Det giver dig et frisk pust fra det virkelige liv, som du kan tage med ind i klasselokalet.
Læs mere om studielivet

Praktikpladser

Der er praktikpladser derude. Masser af praktikpladser. Der er brancher, hvor det kan være svært at finde en praktikplads, men i industrien er der altid brug for dygtig og faglært arbejdskraft.
Læs mere om praktikpladser

Uddannelser med EUX

EUX kombinerer erhvervsuddannelse med gymnasial eksamen. Det giver dig generel studiekompetence, hvilket vil sige, du har de samme muligheder for at læse videre som med en gymnasial eksamen.
Læs mere om EUX

Uddannelser med talent

Sigter du højere end de fleste? Måske du skulle overveje talentspor. Forskellen på talentsporet og en ordinær erhvervsuddannelse er, at elever på talentsporet har størstedelen af deres fag på højere niveau.
Læs mere om talentspor
Besøg os på