Computere, Data & Programmering

Emil Kirkebæk-Jensen

Jeg valgte at tage min uddannelse, fordi jeg vidste præcis, hvad jeg ville. Der var aldrig nogen grund til at tage 3 år på gymnasiet, når jeg nu kunne få lov til at lave det, jeg drømte - og stadig drømmer - om til hverdag.
Emil, Datatekniker - Programmering

Hvorfor valgte du en erhvervsuddannelse i industrien?

Jeg valgte at tage min uddannelse som datatekniker, fordi jeg vidste præcis, hvad jeg ville. Der var aldrig nogen grund til at tage 3 år på gymnasiet, når jeg nu kunne få lov til at lave det, jeg drømte - og stadig drømmer - om til hverdag. I stedet for at forberede mig på fremtiden i et klasselokale, så får jeg her lov til at leve den nu. Det betyder, at jeg aldrig keder mig.

Hvad har det bedste ved netop datatekniker uddannelsen været?

Som sagt, så keder man sig ikke. Man får simpelthen ikke lov til det. Jeg bliver givet ansvar, hvis jeg vil have det, og rig mulighed for at præstere. Det vil sige, at jeg laver seriøse ting, der faktisk bliver brugt i virksomheden. Udover det, så får jeg også styrket mine engelskkundskaber i og med, at jeg dagligt kommunikerer med en bred vifte af mennesker gennem et væld af forskelligt udstyr.

Hvad drømmer du om at bruge din datatekniker erhvervsuddannelse til?

Jeg drømmer om at få et fast job som programmør med en eventuelt videreuddannelse på universitetet. En stor del af fremtidens samfund bygger på en verden, der er digital, og det er ikke nogen hemmelighed, at fremtidens sprog er programmering. Jeg vil gerne være en del af den fremtid. Og mere end det, jeg vil skabe fremtiden som datatekniker med speciale i programmering.

Hvad kan man bruge din erhvervsuddannelse til? Beskriv potentielle karriereveje og fremtidsmuligheder?

Som datatekniker med speciale inden for programmering er der mange job veje, du kan gå. Du kan vælge at få fast job, så snart du er færdiguddannet, og hvis du ønsker mere uddannelse, så har du direkte adgang til forskellige universitetsuddannelser. Og i forvejen, så besidder du også alle de kompetencer, en IT-supporter gør.

Datatekniker - programmering

Er du vild med it og teknologi, og vil du have en uddannelse med gode jobmuligheder, god løn og gode fremtidsmuligheder for videreuddanelse? Så er uddannelsen som datatekniker noget for dig. Som datatekniker elev med speciale i programmering udvikler du programmer, it-systemer, databasesystemer og applikationer til både smartphones, browsere og client-server applikationer. Når systemerne ikke virker, er det også datateknikerens ansvar at finde fejlen og rette den. Du kan få ansvar for både store og små virksomheders netværk, programudvikling og datastyrede systemer.
Besøg os på